През този сезон Германия няма да се нуждае от допълнителни

...
През този сезон Германия няма да се нуждае от допълнителни
Коментари Харесай

Засега никой няма нужда от Северен поток-2

През този сезон Германия няма да се нуждае от спомагателни количества газ, което дава на канцлера Ангела Меркел и президента Владимир Путин още един мотив да не бързат със завършването на газопровода " Северен поток 2 ", чието създаване провокира маса различия.

След две относително топли зими и последвалата коронавирусна пандемия, из целия континент понижава търсенето на газ, който се употребява за отопление и произвеждане на електоренергия. В същото време предлагането на суровината оставка високо, в това число доставките на американски полутечен газ. В началото на интервала на пиковото ползване, цените на газа остават на най-ниското си ниво за последните 10 години, отбелязва организация Блумъбрг в разбор по тематиката.

Тези индикатори, съгласно организацията, са повлияли на реакциите на Путин и Меркел към признатото от Полша решение да санкции " Газпром " с 7.6 милиарда евро за " Северен поток 2 ". Берлин резервира безмълвие, а Русия съобщи само, че Полша работи дружно със Съединени американски щати против построяването на 1230-километровата тръба по дъното на Балтийско море.

" Сега няма смисъл да се бърза със " Северен поток-2 ", тъй като съществуващите газопроводи в Европа и втечненият газ обезпечават Европа с задоволително количество газ в околните месеци ", разяснява Ричард Морнингстар, ръководител на Центъра за световна енергетика към Атлантическия съвет и някогашен дипломат на Съединени американски щати в Европейски Съюз.

Планът е " Северен поток 2 " да работи редом с настоящите газопроводи и – както демонстрира и името му, да разреши двойно по-голям размер на съветските газови доставки в Германия. Меркел счита, че планът е комерсиален и ще разреши да се подсигуряват доставките на газ за тежката индустрия, в това число концерна BASF.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР