През този месец в криптовалутите се получи ефектът 2008 г.

...
През този месец в криптовалутите се получи ефектът 2008 г.
Коментари Харесай

Подходящ ли е моментът за инвестиции в криптовалути

През този месец в криптовалутите се получи резултатът " 2008 година " в обичайните финанси. През май огромната компания " Terra LUNA " загуби цената си, а това докара до разнообразни банкрути на компании с техен криптоактив.

Една от главните компании в бранша - FTX също е била повлияна от тези събития, само че е съумяла да прикрие уязвимата си позиция. Този месец обаче стана ясно, че и тя банкрутира. Това разкри Владислав Драмалиев, специалист по криптовалути пред NOVA.

А вложилите в международната FTX ще получат 1/4 от средствата си,докато в американския ѝ вид, вложителите ще си възвърнат 100% от средствата.

" В криптовалути постоянно се влага това, което сте подготвени да загубите, това е рискова инвестиция. Сега е добър миг за вложение, само че ще има и по-добри ", съобщи специалистът.

 istock istock
По думите му един биткойн коства 17 000 $.

" Преди няколко месеца струваше 20 000 $. Криптовалутите се държат сносно все още. Етърът е 1270 $, той е малко по-надолу, беше достигнал 1700 ", изясни той. 

Според него сега не е ясно коя е идната компания, която ще разгласи фалит.

" От една страна обаче това е позитивно развиване, тъй като вложилите в криптовалути ще имат някаква възвращаемост. Има компании, които влагат средствата на хората, с цел да основават доход за тях и себе си, само че липсва регулация какво могат да вършат криптофирмите с тези средства. От следващата година следва да бъде въведен подобен правилник ", уточни Драмалиев.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР