През този месец изтичат 34 512 от издадените през 2022

...
През този месец изтичат 34 512 от издадените през 2022
Коментари Харесай

Изтичат над 34 000 безплатни е-винетки през февруари


През този месец изтичат 34 512 от издадените през 2022 година безвъзмездни е-винетки, оповестиха от пресцентъра на Агенция „ Пътна инфраструктура “ (АПИ).

От началото на годината до 1 февруари са предоставени 72 309 безвъзмездни е-винетки на хора с увреждания. Те са на стойност близо 6,3 млн. лева и са за сметка на бюджета на АПИ. 

Право на безвъзмездна е-винетка имат лица с 50 на 100 и над 50 на 100 понижена продуктивност, както и фамилиите, които отглеждат деца с трайни увреждания до 18-годишна възраст или до довеждане докрай на приблизително обучение, само че не по-големи от 20-годишна възраст. 

Заявленията за подновяването на безплатните винетки се подават в дирекция „ Социално подкрепяне “ по сегашен адрес – персонално, с писмо или по електронен път с електронен автограф. Социалните служби обработват документите в 7-дневен период. Агенцията за обществено подкрепяне (АСП) изпраща ежедневно обработените поръчки на Агенция „ Пътна инфраструктура “, която издава е-винетката в границите на идващия работен ден.

Общият брой на безплатните винетки, които са отпуснати посредством Агенцията за обществено подкрепяне на хора с понижена продуктивност през 2022 година, е 222 341. 

Проверка на валидността на безвъзмездна е-винетка може да бъде направена на интернет страницата на АПИ и на адрес:.

Максимум три ще са наказанията за пътешестване без електронна винетка в границите на една календарна година, реши преди дни Народното събрание. Според признатите текстове лидер, който ръководи пътно транспортно средство по път, включен в обсега на платената пътна мрежа, за което е дължима, само че не е заплатена такса, се санкционира с санкция в размер 300 лева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР