През тези четири години президентът Радев нямаше никаква международна дейност,

...
През тези четири години президентът Радев нямаше никаква международна дейност,
Коментари Харесай

Илия Лазаров за президента Радев: Още си мисли, че е командир в казармата

През тези четири години президентът Радев нямаше никаква интернационална активност, с изключения на няколко пътувания, с цел да пийне чай. Като цяло доста слаба интернационална интензивност. Основното при него бе да разделя българите и да ги квалифицира. Такова мнение изрази в утринния блок на bTV основният секретар на Съюз на демократичните сили Илия Лазаров по отношение на дотук протеклия мандат на президента Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на.

На въпрос дали прословутия кадър с вдигнатия пестник на президента измежду протестиращите е демонстрация на гражданска позиция Лазаров уточни, че би било гражданска позиция, в случай че го беше направил преди прокуратурата да влезе на "Дондуков " 2.

Ако го беше направил, да кажем, 20 дни по-рано, щеше да е гражданска позиция. Но това стана след офанзивата против него от прокуратурата. Явно още си мисли, че е в казармата, че е пълководец, съобщи Лазаров.

Според събеседника му в студиото – политическия анализатор Росен Карадимов, мандатът на Радев е "много нехарактерен " за президент.



Той не съумя да уплътни една от главните си функционалности – да бъде коректив. Нетипично е, тъй като сякаш сме привикнали президентът да не е страна в избран спор, само че той реши, че обстановката у нас е такава, че би трябвало да стане страна. Освен това видяхме резонанс и синхрон сред президент и съпротива, разяснява Карадимов.

Тази институция няма властови пълномощия, тъй че тя и да желае, не може да промени модела на ръководство. Моделът на ръководство се трансформира от парламентарното болшинство. Президентът има едно главно пълномощие и това е обръщението към нацията, тъй като се допуска, че е изразител на преобладаващите отзиви в обществото, показа още той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР