През територията на България не са реализирани митнически операции с

...
През територията на България не са реализирани митнически операции с
Коментари Харесай

ДАНС: През България не са преминавали избухващите пейджъри

През територията на България не са осъществени митнически интервенции с информационно съоръжение (пейджъри). Това оповестиха от Държавна организация " Национална сигурност " (ДАНС) по отношение на медийни изявления, в които се твърди, че записана в България компания е доставила на ливанската организация „ Хизбула “ визираните артикули, взривени на територията на Ливан и Сирия. 

От организацията допълват, че не са осъществявани и митнически интервенции към посочените в медии задгранични сдружения.

В известието е допълнено, че ДАНС прави взаимни инспекции с Националната организация за приходите и Министерството на вътрешните работи във връзка с съпричастност на записаното в България сдружение към доставка на информационно съоръжение за ливанската организация „ Хизбула “.

При две талази от детонации на безжични информационни устройства в Ливан и Сирия от последните дни хиляди хора бяха ранени, има и починали, сочат данни на международните новинарски организации.

Дружество, основано в София, е закупило и продало на терористите от шиитското придвижване избухналите в Ливан пейджъри на бойци от " Хизбула ", твърди унгарският новинарски уебсайт Telex, откакто и Унгария бе забъркана с доставката на устройствата.

При координираните гърмежите починаха 12 души, а близо 3000 бяха ранени.

Дружеството, за което става дума, е Norta Global Ltd (Норта Глобал). Според фирменото й досие компанията е била записана в София на 14 април 2022 г, а седалището й се намира на бул. Витоша в София. Дейността й се води " софтуерно ръководство на планове ". Собственикът на компанията е норвежец.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов настоя България да вземе отношение по обвиняванията и писанията в маджарски медии, че страната ни е забъркана с взривените пейджъри в Ливан. " Надявам се ДАНС и служебният кабинет бързо да обяснят какво се е случило ", настоя той.

 
 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР