През текущата фискална година Qualcomm очаква да отчете 19% спад

...
През текущата фискална година Qualcomm очаква да отчете 19% спад
Коментари Харесай

Защо Qualcomm ще съкрати 1258 служители в Калифорния?

През настоящата фискална година Qualcomm чака да регистрира 19% спад в приходите, тъй че като част от напъните си за минимизиране на разноските, тя сега е принудена да понижи броя на чиновниците си. Според CNBC, двата офиса на компанията в Калифорния ще изгубят 1258 чиновници доникъде на декември. Това подхожда на почти 2,5% от общата работна мощ на компанията.

Qualcomm беше принудена авансово да осведоми държавните управляващи за идните съкращения, макар че сходна процедура не съществува на всички места в Съединени американски щати. От формалното заявление стана известно, че 1064 чиновници на Qualcomm ще изоставен офиса в Сан Диего до 13 декември, а офисът в Санта Клара ще загуби 194 от чиновниците. И двата офиса ще продължат да работят и по-късно, съгласно формалните изказвания на Qualcomm.

Към септември предходната година броят на личния състав на Qualcomm доближи 51 000 души, тъй че загубата на 2,5% от този брой не би била огромен потрес за компанията. От друга страна, повече от 750 позиции, които се отстраняват, са свързани с инженерния и управнически личен състав. Останалите позиции, които се редуцират, включват да вземем за пример счетоводителите. Бизнесът на компанията към момента е мощно подвластен от обстановката на пазара на смарт телефоните, а тя към този момент надалеч не е удобна, заради което Qualcomm е заставен да предприеме непопулярни ограничения под формата на съкращения на личния състав.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР