През тази седмица вместо да се изгражда съгласие, се прикриваше

...
През тази седмица вместо да се изгражда съгласие, се прикриваше
Коментари Харесай

Боряна Димитрова: Пистата за нови избори стана още по-широка

През тази седмица вместо да се построява единодушие, се прикриваше различие, сподели още тя
Пистата за нови избори стана още по-широка. Всички други въпроси значими за страната са значими както в персоналната си изява, по този начин и в процедурната. Те ще бъдат решавани в идващ парламент. Този няма легитимност, да извърви тези процедури до дъно. Това сподели социологът от " Алфа рисърч " Боряна Димитрова в предаването " Денят стартира с Георги Любенов " по БНТ  във връзка с изтеклия запис от съвещание на парламентарната група на Демократична България, в която Иванов подлага на критика държанието на Има Такъв Народ, както и лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по отношение на отношението й към партията на Слави.

По думите й обикновено е политическите сили да имат вътрешни диалози, в които да се прави разбор и доклад на това, какво е станало.

" Това, което усили този диалог, бяха подозренията, които имахме преди този момент и изгряха с цялостна мощ.  Първото е, че няма да има държавно управление. Острите проблеми не са решени. Това в огромна степен беше подсказано от едно друго събитие - от думите на Корнелия Нинова, че мандатът ще бъде арестуван от 15 август. Това е фиктивен мандат ", сподели още тя. 

Второто подозрение е бил казусът за съотношението сред стратегии и личен състав.

" Като че ли също беше прикривано тази седмица. Видя се, че тежестта на тази стратегия е 5%, а огромните проблеми са персоналните. Ако те не са решени - нищо не може да се случи. През тази седмица вместо да се построява единодушие, се прикриваше различие ", изясни Боряна Димитрова. 

Като трети водевил тя дефинира въпросът с КПКОНПИ. " Имаше две доста смущаващи условия. Бойко Рашков беше вписан персонално в програмата. Това е повече от необичайно. И това демонстрира, че има по-малко значение има програмата, а личността има значение ", изясни социологът.

А като втория проблем във връзка с Бойко Рашков е фигурата на самия вътрешен министър.

" Доста противоречивата фигура на Рашков. Видяхме меко казано несполучлив министър на вътрешните работи, който би трябвало да стане сполучлив началник на КПКОНПИ ", сподели още тя. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР