През тази седмица на турнира в Санкт Петербург Мария Сакари

...
През тази седмица на турнира в Санкт Петербург Мария Сакари
Коментари Харесай

Финалът в Санкт Петербург е ясен: Сакари и Контавейт ще спорят за трофея

През тази седмица на шампионата в Санкт Петербург Мария Сакари за първи път в кариерата си бе лидерка на скица на WTA шампионат. Гъркинята обаче за момента оправдава повече от добре позицията си на топ сложена и през днешния ден се класира за финала, откакто като се оправи в тричасова борба с Ирина-Камелия Бегу - 6:4 (4)6:7 6:4.

Срещата стартира с лек превес на Сакари, която можеше да си обезпечи удобна преднина още първоначално, само че Бегу удържа на натиска от своята съперничка. Впоследствие международната номер 56 даже можеше да излезе напред в резултата, само че паритетът не бе нарушен. Развръзката пристигна в самия завършек на първия сет, когато двете си размениха два бързи пробива, преди първата в схемата да се отличи с по-солидна игра във значимите моменти и да направи значима крачка към триумфа.

През втората част равностойната игра се резервира и двете сподели забележителна успеваемост от линията за сервис, което разумно докара до изиграването на тайбрек. В него румънската състезателка беше по-инициативната на корта и макар че в началото загуби задатъка си от 4:2, до края не позволи изненада и изравни общия резултат.

В решаващата част напрежението от огромния залог си споделяше думата и двете записаха спад в представянията си. Дебютните минути бяха на сметката на Бегу, която потегли с 2:0, само че Сакари осъществя цялостен поврат. Последва нова замяна на брейкове, преди по-високо ранкираната да се окажа по-концентрирана в края, потпечатвайки мястото си на финала.

Victory SEALED!

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР