През тази седмица на парламента ще бъде предложено да приеме

...
През тази седмица на парламента ще бъде предложено да приеме
Коментари Харесай

Зеленски уволни министъра на отбраната Олексий Резников

" През тази седмица на Народното събрание ще бъде препоръчано да одобри и кадрово решение. Искам да го очертая в този момент. Реших да направя промяна на министъра на защитата на Украйна. Алексей Резников мина тези повече от 550 дни пълномащабна война. Смятам, че министерството се нуждае от нов метод и други формати на взаимоотношение както с военните, по този начин и с обществото като цяло ", съобщи украинският водач.

Новият боен министър ще бъде Рустем Умеров .  " Върховната Рада на Украйна добре познава този човек и господин Умеров не се нуждае от в допълнение показване. Очаквам от Народното събрание поддръжка за тази кандидатура ", съобщи Зеленски.

В края на август депутатът Ярослав Железняк анонсира проектите за промяна на управлението на Министерството на защитата, като допусна, че Резников, евентуално, ще бъде назначен за дипломат във Англия , а вместо него министерството ще оглави ръководителят на Фонда за държавното имущество Рустем Умеров. Умеров беше назначен във фонда през септември 2022 година, когато беше още народен представител.

" По дати: това е идната седмица, т.е. първата седмица на септември. По моя информация Резников ще напусне поста на министър на защитата и след това ще замине дипломат във Англия. Ако няма шумни кавги до тогава. Слуховете за това, че нещо не е както би трябвало с агремана, не са доказани ", съобщи Ярослав Железняк. 

Самият Олексий Резников още при появяването на слуховете за своето уволняване съобщи, че е подготвен да подаде оставка. 

 

За промяната във ведомството излиза наяве скоро след като Резников разгласи, че  Украйна има намерение да усили производството на дронове още тази есен

" Мисля, че тази есен ще има " взрив " в производството разнообразни украински дронове: летящи, плаващи, пълзящи и други, и това ще продължи да пораства в размер ", сподели той пред " Укринформ ". Резников изясни, че една от аргументите за растежа на производството е, че управляващите са лимитирали разнообразни разпореждания и законови условия.

" Така че пренаписахме наредбите... и опростихме процесите. Вярвам, че успяхме в това и ни дадоха опция за подобен тласък. Особено за производителите на дронове, които започнаха произвеждане от гаражи ", сподели Резников.

Снимка: БТА/AП

Ройтерс напомня, че през последните седмици зачестиха офанзивите на украински дронове на съветска територия с десетки безпилотни самолети, които в някои дни нанасят по едно и също време удари на разнообразни места в Русия и доближиха чак до намиращия се на 600 километра от Украйна западен град Псков.

Украйна нападна няколко летища надълбоко в Русия, центъра на Москва, военните бази в окупирания Крим, както и в региони покрай украинската граница. Украинските публични лица нормално споделят малко или нищо за офанзиви против съветски цели, само че оповестяват, че унищожават съветска инфраструктура, жизненоважна за военните старания на Москва, показва организацията, представена от Българска телеграфна агенция.

Киев е употребявал както въздушни безпилотни самолети, с цел да нападна летища, по този начин и водни дронове за офанзива на кораби и на Кримския мост, прибавя Ройтерс. 

 

Украйна е много подвластна от доставките на съвременни западни оръжия, само че Киев се ангажира да не ги употребява против съветска територия и за сходни офанзиви употребява единствено оръжия, създадени в Украйна, най-вече дронове.

Министерството на защитата на Русия заяви в петък, че е унищожило общо 281 украински дрона през миналата седмица , в това число 29 над западните райони на Русия, което демонстрира мащаба на войната с дронове сред Русия и Украйна.

А днес губернаторът на Курска област Роман Старовойт разгласи, че административна постройка в западния съветски град Курчатов е изгоряла след нахлуване от украински дрон. По думите му няма жертви. 

Днешната хипотетична офанзива с дрон против Курчатов беше предшествана от нахлуване на 1 септември, когато съгласно съветски чиновници е била развалена фасадата на постройка, напомня Българска телеграфна агенция.

В град Курчатов се намира една от най-големите в Русия нуклеарни централи , само че няма данни обектът да е бил обиден при някой двата случая.

В обявата си в " Телеграм " Старовойт не сподели коя постройка е била ударена през днешния ден. Украинският уебсайт " Бабел " цитира неназован източник, съгласно който дронът е блъснал постройка на съветската Федерална работа за сигурност.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР