През тази седмица на Larian Studios им се наложи да

...
През тази седмица на Larian Studios им се наложи да
Коментари Харесай

Larian: Baldur’s Gate 3 няма за цел да поставя стандарти в RPG жанра

През тази седмица на Larian Studios им се наложи да вземат отношение в любопитната полемика, почнала още при започване на предишния месец на страниците на Twitter. Става дума за серия от изявления на Ксалавие Нелсън от Strange Scaffold, който показва аргументирано страха си, че Baldur’s Gate 3 може да се трансформира в непреодолима за другите разработчици „ летва “ в RPG жанра и по този метод да обезсърчат дребните разработчици на гейм сцената.

„ Подобно на доста други, аз съм извънредно разчувствуван от това, което хората в Larian са създали с Baldur’s Gate 3, само че желая да авансово да възразя деликатно на играчите, които употребяват това неспокойствие да насочат рецензия и изискват „ високи стандарти “ за ролевите игри, които ще излизат оттук нататък “, написа той.

Нелсън акцентира, че другите разработчици на ролеви заглавия сигурно ще са лишени от неща, с които Larian разполагат. Като да вземем за пример опцията да си разрешат толкоз дълъг цикъл на разработка – Baldur’s Gate 3 се създава от шест години. Освен това, студиото има насъбрания дълъг опит от два мостри в RPG жанра, каквито са двете елементи на Divinity: Original Sin, както и голям екип от над 400 индивида. Друга опция, от която Larian се възползват е да си разрешат тригодишен интервал на играта в „ ранен достъп “, през което време те обменят дейна връзка с геймърите, имат време да оправят бъгове и да усъвършенстват постигнатото, само че всичко това нямаше да е допустимо без един голям поток от свежи финанси. И на последно място – да са получили лиценз за един от най-големите марки измежду фентъзи заглавията – Dungeons & Dragons.

„ Да се опитваш да правиш игра по същия метод, като тях, изключително без такова голямо преимущество, може да съсипе цяла група от студиа “, добавя Нелсън. Коментарът му звучи безсмислено и по-скоро като че ли завижда на Larian, в сравнение с да насочва някакъв заможен коментар. Просто геймърите не мислят по този начин. Ако имаше нещо правилно в последното му изречение, то това би означавало, че на шутър сцената щеше да има две заглавия – Battlefield и Call of Duty и хиляди разочаровани разработчици, останали без работа. Реалността обаче е друга. Независимо от това, в идващите дни и седмици се включват и други сътрудници на Нелсън от гейм промишлеността с мнения по тематиката. А без подозрение това, което вършат Larian би трябвало да бъде похвалено, а не подложено на критика. Особено във времето на лайв-сървис игрите и „ фастфууд “ планове, търсещи спомагателна монетизация.

„ Все отново, Свен Винке, шефът на играта решил неотдавна да вземе отношение по тематиката и да… „ успокои топката “.

„ Когато започвах, Ubisoft издадоха първия Assassin’s Creed и всички говореха по какъв начин всичко към този момент ще би трябвало да е като Assassin’s Creed. Как всички сме обречени и никой няма към този момент да направи игра като тази “, изяснява по време подкаста Friends Per Second.

„ Ето ни обаче тук, години по-късно и доста игри към момента съществуват, както и Assassin’s Creed’s. Ако ще вършиме нещо, като нас, ще ви би трябвало голям екип, само че не е наложително да правиш нещо тъкмо като нас. Има толкоз доста други неща, които може да създавате “, разяснява Винке. Уил Нелсън от PCGamesN напомня, че въпреки и Assassin’s Creed в реалност да оказва въздействие на ААА игрите след 2007, когато излиза първата игра, то стандарта за игри с открит свят не стопира да се трансформира и развива от този момент до в този момент.

„ Когато приказваме за стандарти, то те се трансформират непрекъснато, тъй че не мисля, че това е нещо, за което би трябвало да се тормозят хората във връзка с Baldur’s Gate 3. А в случай че ще си приказваме за запаси, то компании като Microsoft или Activision Blizzard са компании, които запаси, с които може да си разрешат да създадат каквото си изискат “, споделя Винке.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР