През тази седмица идва зимата с две последователни студени вълни.

...
През тази седмица идва зимата с две последователни студени вълни.
Коментари Харесай

Зимата идва с две последователни студени вълни

През тази седмица идва зимата с две поредни студени талази. Температурите доста ще се намалят, тъй че ще бъде по-студено от нормалното. Това заяви пред Българска национална телевизия Анастасия Кирилова, синоптик в Национален институт по метеорология и хидрология.

В средата на идната седмица обаче, температурите още веднъж ще тръгнат нагоре и останалите дни до края на януари ще бъдат релативно топли.

" През тази седмица и при започване на идната ще бъде студено, само че по-късно бързо ще се затопли. Ще има такива сутрини с ниски минимални температури, близки до минус 10 градуса, не е изключено и в обособени точки да има и по-ниски температури. Това не е извънредно за януари и не би трябвало да ни плаши. През зимата в България е обикновено да има такива температури ", изясни Кирилова.

По отношение на преваляванията - ще вали сняг, само че няма да е доста количеството на преваляванията и на следващия ден в по-голямата част от страната няма да е повече от 5 см. По-значителни ще са преваляванията в Северна България и близки до естествените количества в останалите региони от страната.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР