През тази изминала седмица останах без думи. И все още

...
През тази изминала седмица останах без думи. И все още
Коментари Харесай

Дъщерята на Боян Петров: Той e там, където винаги е искал да бъде

" През тази минала седмица останах без думи. И към момента не знам какво да кажа. Още от дребна все чувах странни за мен думи като ‘‘Аконкагуа‘‘ или " Боуд Пик " и не бях изключително сигурна това какво значи. По-късно ми стана изцяло ясно, че това са планини и върхове. От години това за мен беше станало автоматизирано – той отиваше всяко лято и се връщаше ". Това написа дъщерята на алпиниста Боян Петров - Тея във Фейсбук.
" Знаейки какъв брой е твърдоглав и какъв брой мощна воля има, не бях доста обмисляла обстоятелството, че внезапно ще има сериозен проблем там горе. Искам тук да благодаря безпределно на всички за поддръжката и вдъхването на вяра, както и на хората, които участваха в издирването на татко ми. Той e там, където постоянно е желал да бъде – в планината , приключва обявата на Тея Петрова.
Припомняме, че по-рано откакто няколко часа в базовия лагер нямаше информация по какъв начин върви издирването, в този момент стана ясно, че китайските спасители са претърсили сутринта региона към последния височинен лагер под връх Шиша Пангма. Те са разкрили единствено предмети от остарели експедиции. Следи от Боян Петров няма. До момента не е открита и палатката му, потвърдиха за БНР от екипа на алпиниста, който е в неопределеност от 10 дни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР