През тази изминала седмица останах без думи и все още

...
През тази изминала седмица останах без думи и все още
Коментари Харесай

Дъщерята на Боян Петров: Той е там, където винаги е искал да бъде

През тази минала седмица останах без думи и към момента не знам какво да кажа. Още от дребна все чувах странни за мен думи като ‘‘Аконкагуа‘‘ или ‘‘Боуд Пик‘‘ и не бях изключително сигурна това какво значи. По-късно ми стана изцяло ясно, че това са планини и върхове.

От години това за мен беше станало автоматизирано – той отиваше всяко лято и се връщаше ”, това пише във " Facebook " дъщерята на Боян Петров -Тея Петрова, видя vesti.bg.



„ Знаейки какъв брой е твърдоглав и какъв брой мощна воля има, не бях доста обмисляла обстоятелството, че внезапно ще има сериозен проблем там горе. Искам тук да благодаря безпределно на всички за поддръжката и вдъхването на вяра, както и на хората, които участваха в издирването на татко ми. Той e там, където постоянно е желал да бъде – в планината ”, написа тя.



Боян Петров е в неопределеност 10 дни, в опит да се изкачи на 8-хилядния Шиша Пангма в Хималаите. Спасителната интервенция за него включваше полети на хеликоптери, които не откриха диря от него, и спасители на място, които не го откриха в лагерите под върха. Днес дамата до алпиниста написа, че не желае спасителите да се изкачат на върха, с цел да не рискуват живота си, а да го търсят на слизане от Лагер 3. 

Въпреки това избавителната интервенция продължава и китайските спасители са тръгнали към върха. 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР