През тази година в Косово може да въведе забрана да

...
През тази година в Косово може да въведе забрана да
Коментари Харесай

Косово може да забрани въглищата за отопление

През тази година в Косово може да вкара възбрана да се употребяват въглища за отопление. Това написа електронното издание на прищинския всекидневник Koha Ditore в обширна публикация, представена от Агенция " Фокус ".
Основен акцент е фактът, че Прищина постоянно страда от замърсяване на въздуха при по-студено време, когато се минава към отопление. В тази връзка през последните години са взети някои решения – в това число искане на възбрана за потреблението на въглищата като гориво.
" По отношение на намаляването на замърсяването на въздуха както министерствата, по този начин и междуведомствени работни групи са подхванали някои значими дейности и решения, които се отразяват и ще повлияят на подобряването на обстановката ", цитира изданието изказване от управляващите в Прищина.
" В допълнение към решенията, които взехме за възбрана на потреблението на въглища за отопление в учебните заведения и публичните институции, и за безплатното доставяне с въглища, отправихме многократни претенции отрасловите министерства да извършват отговорностите, те би трябвало да понижат замърсяването на въздуха ", излиза наяве още от текста.
Друга упомената мярка за битка със замърсяването на въздуха е условието за използване на административното напътствие, което не разрешава регистрацията на транспортни средства, които отделят нездравословни излъчванията във въздуха над допустимите стойности.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР