През тази година ще бъдат инвестирани около 5 млн. лв.

...
През тази година ще бъдат инвестирани около 5 млн. лв.
Коментари Харесай

Фандъкова: Ремонти и ново оборудване на общинските болници и ДКЦ тази година

През тази година ще бъдат вложени към 5 млн. лева в поправки и ново съоръжение на общинските лечебни заведения и ДКЦ. Това сподели кметът Йорданка Фандъкова, която ревизира осъществените ремонтни работи във физиотерапевтичното и фтизиатричното поделение на Втора МБАЛ.

Тя подсети, че от приватизацията на Общинска банка е имало заделен специфичен запас за опазването на здравето.
 
Кметът уточни, че през 2019 година ще се дофинансират общинските лечебни заведения с 10 млн.лв. Това са средства за лекуване на неосигурени здравно пациенти, както и за действия, които не се финансират от здравната каса.
 
Изпълнителният шеф на Втора МБАЛ доцент доктор Стефан Узунов уточни, че през 2018 г.10 459 пациенти са минали през лечебното заведение. По думите му това е 65 - 66 % запълняемост на легловия фонд.
 
Според доктор Узунов е пожелателно този % да се повиши до 70-75 на 100. През тази година ще бъдат доставени 10 монитора за инвазивно кардиологично поделение, два апарата за неинвазивна вентилация за двете инвазивни отделения - в неврологична и кардиологична клиника.

Д-р Узунов уточни, че в болничното заведение е открит кабинет за слагане на ваксини за морбили, който работи от 9.00 до 13.00 ч.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР