През тази година се навършват 25 години от създаването на

...
През тази година се навършват 25 години от създаването на
Коментари Харесай

Висока оценка за Суверенния Малтийски орден в България

През тази година се навършват 25 години от основаването на дипломатически връзки сред България и Суверенния боен хоспиталиерен медал на Св. Йоан от Йерусалим Родос и Малта. По този мотив у нас на публично посещаване е Великият магистър на Ордена – Негово Височество фра Джакомо Дала Торе дел Темпио ди Сангуинето. Днес той се срещна с президента Румен Радев, а на следващия ден ще взе участие в гала по връчване на подаяние в болница „ Света София”.

„ Високо ценим наличието на Суверенния Малтийски медал в България и високохуманната му активност в помощ на всички потърпевши, на всички нуждаещи се от поддръжка. Това посещаване е значима стъпка в развиването на нашите двустранни връзки, а тази година означаваме 25 години от установяването на дипломатически връзки. Високо ценим наличието на суверенния малтийски медал в България и неговата високохуманна активност в помощ на всички потърпевши и нуждаещи от подкрепа”, сподели президентът Радев след траялата близо 30 минути среща „ на четири очи” сред двамата. На нея са били разисквани редица въпроси от съвместен интерес. „ Наше общо изпитание е да продължаваме разговора на най-високо равнище и ползотворното ни съдействие, което дава резултат в доста области. Малтийският медал участва като поддръжка – материала и духовна в доста лечебни заведения, учебни заведения, институции на обществено слаби и хора с увреждания и ние високо ценим тази подкрепа”, добави българският президент.

Една от засегнатите тематики е била миграцията. Особено значим въпрос, изключително в подтекста на това, че страната ни се намира на основно географско място и е „ входна врата” към Европа. „ Малтийският медал се ангажира съществено да оказва помощ на доста страни, изправени пред провокациите, сложени от миграцията. Работим с страните на генезис, откъдето мигрантите потеглят, с тези, които са на пътя им, и с планове за помощи и интеграция в страните, които ги приемат”, сподели фра Джакомо Дала Торе дел Темпио ди Сангуинето.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР