През тази година 100 милиона евро ще бъдат отделени за

...
През тази година 100 милиона евро ще бъдат отделени за
Коментари Харесай

Общо 100 млн. евро ще се дадат за инфраструктура по програмата за селските райони

През тази година 100 милиона евро ще бъдат отделени за инфраструктура по програмата за развиване на селските региони, заяви Министерството на земеделието, храните и горите. Приемът по мярката се чака да стартира на 7 или 8 март, като ще продължи 120 дни.

Половината от средствата са планувани за строителство и рехабилитация на улици и тротоари, сподели земеделският министър Румен Порожанов пред общото заседание на Националното съдружие на общините в България (НСОРБ).

10 млн. евро са планувани за създаване и възобновяване на площи за необятно публично прилагане, а също толкоз са планувани и за поправки и съоръжение на общински здания за енергийна успеваемост. Със 7.5 млн. евро ще бъдат ремонтирани учебни заведения и професионални гимназии, а с 5 млн. евро – детски градини. За създаване на закрита спортна инфраструктура, в това число в учебни заведения, са планувани 7.5 млн. евро, а 10 млн. евро са създаване, реорганизация, ремонт, съоръжение и/или обзавеждане на спортна инфраструктура.

Порожанов прикани общините да вземат участие в разяснителната акция, която е почнала министерството взаимно с Държавния фонд " Земеделие " и увери кметовете, че индикациите по време на българското председателство на съвета на Европейски Съюз са, че обшата селскостопанска политика ще резервира съответно финансиране.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР