През студения сезон всяко превозно средство е засегнато от доста

...
През студения сезон всяко превозно средство е засегнато от доста
Коментари Харесай

Как да предпазите колата от натрупване на сняг под калниците

През студения сезон всяко транспортно средство е наранено от много просторен лист от характерни негативни фактори. Собственикът на автомобила просто би трябвало да се помири с някои от тях, но някои могат да бъдат сполучливо избегнати. Един от тези проблеми е снегът, който се натрупва в арките на колелата, когато колата се движи. Механизмът за формиране на " отлагания “ от сняг и лед в арките на колелата е елементарен: протекторът на гумата улавя частици замръзнала вода от пътя и ги хвърля в арките. Там от време на време се образуват огромни " израстъци “, заемащи съвсем цялото свободно пространство сред купето на автомобила и гумата.

Повечето притежатели на коли не обръщат доста внимание на тази специфичност, защото по време на шофиране снегът от време на време изпада от арките самичък - от удари при шофиране през неравности или просто под личното си тегло. Но в случай че оставите тези маси да стоят една нощ, те сполучливо замръзват, трансформирайки се в парче лед. Което към този момент може да бъде рисково. Например за детайли от шасито. Парче лед с порядъчен размер в арката може по-специално да повреди шарнирите, когато лидерът интензивно завърти кормилото, написа AutoMedia.bg. Също по този начин евентуално рисков е моментът на разрушение на заледен монолит по време на шофиране, когато неговите фрагменти отлитат от колелото в разнообразни направления с висока скорост. 

Те могат да влязат в ABS-а, в окабеляването, спирачни маркучи и т.н. А този блок лед може да се окаже сред колелото и арката, и да не разреши завиване на колелата. И гумата се трие в леда по време на каране, което води до ускорено и неравномерно изхабяване на гумата. Можете да се борите с този проблем по разнообразни способи. Някои хора избират да освобождават арките и калниците от залепналата снежно-солена каша всеки път, преди да паркират автомобила за дълго време. Или с някаква пръчка, или с деликатно премерени ритници по пластмасовите елементи, върху които нормално се наслоява.

Друг вид: по пътя към паркинга спрете в автомивка на самообслужване и против едно левче почистете проблематичните зони с водна бликам. Основното след тази процедура е да спрете много интензивно няколко пъти, с цел да изсушите накладките. В противоположен случай те ще замръзнат дружно с диска за една нощ и на сутринта въобще няма да можете да отидете на никое място.

Или можете да го извършите механически: лишете снега от опцията да се придържа към арката по принцип. За да извършите това, измивате повърхността под калника и я обработвате с всеки най-евтин силиконов спрей. Нито сняг, нито вода могат да се задържат върху силиконовото масло, което съдържат въпросните препарати. Благодарение на този резултат ще бъде допустимо да забравите за ледените натрупвания в арките. Основното нещо е да повтаряте " лекуването " със силикон понякога или всякога, когато миете колата си.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР