През строг контрол за зелен сертификат и тест ще минават

...
През строг контрол за зелен сертификат и тест ще минават
Коментари Харесай

Гледат под лупа сертификатите на съветниците в Пловдив преди...

През непоколебим надзор за зелен документ и тест ще минават през днешния ден общинските съветници и администрацията, преди да влязат на сесията в постройката на ул. " Авкс. Велешки " в Пловдив. Маските също са наложителни. Документите за достъп се ревизират на място.



Антиваксъри в локалния парламент, каквито разбунват съвещанията на Народното събрание, няма. Или най-малко не са очевидни. Оказа се, че множеството от 51 градски старейшини са имунизирани или преболедували.



Съветниците сами си заплащат за тестванията, за служителите от общината, които нямат документ, разноските се покриват от бюджета. В началото, когато в локалния парламент беше въведен достъп, тестванията за всички, които нямаха документ, се правеха на входа в залата и със средствата на общината, само че скоро този жест бе анулиран.



В дневния ред на сесията са включени 22 точки. Първите шест са предложенията на администрацията за разпределяне на безлихвени заеми от градския бюджет по европейските планове, които сега се извършват. Парите са нужен в идващите три месеца за разплащане с изпълнителите. Сумата е малко над 40 млн. лв. и ще се върне до края на годината от ръководещите органи по оперативните стратегии.



Най-големият заем - за 32 050 000 лева - е за воден цикъл, който се извършва на всички обекти по в и к в Кършияка, на бул. „ Дунав “ и Брезовско шосе, на пречиствателната станция за 114 млн. лв.. На строителите са изплатени 12,4 млн. лв., още 11,4 милиона са утвърдени, само че парите не са преведени по сметките на общината.

По същия метод общината ще се разплаща за пътните поправки в кв. „ Гладно поле “, за благоустрояването сред бул. „ Кн. Мария Луиза “ и „ Шести септември “, за двете детски градини- „ Каменица “и „ Зорница “, за замяна на улично осветяване с LED в регионите „ Централен “ и „ Южен “, за топъл обяд на 2200 пловдивчани.

Съветниците ще разискват годишния Културен календар на община Пловдив. За фестивали, концерти, спектакли, годишнини, празнувания на публични дати и празници, се оферират 2 408 800 лв., което е с 400 000 лв. повече от предходната година.

Зам.-кметът Георги Титюков подхваща втори опит за прехвърлянето на активността на КСУ „ Свети Георги “ на частна компания. Предложението беше отсрочено на предходната сесия поради неясноти какво ще стане с личния състав. Деветте обществени услуги се дават за ръководство на компания „ Соник старт “. Този път категорично е записано, че чиновниците ще бъдат преназначени, само че би трябвало да употребяват отпуските си за предходната година.

Тричленното семейство на шефа на Криминална полиция към Шесто РУП Иван Цоковски ще бъде настанен в общинско ведомствено жилище на ул. " Славееви гори " в " Южен ". Криминалистът живее отвън Пловдив, а наредбата разрешава да получи чартърен квартира от фонд " Ведомствен " на общината.

Снимки от Наташа Манева

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР