През страната преминава студен атмосферен фронт. С преминаване на фронта

...
През страната преминава студен атмосферен фронт. С преминаване на фронта
Коментари Харесай

Ще превали сняг, а до вечерта облачността ще се разкъсва

През страната минава леден атмосферен фронт. С прекосяване на фронта от запад на изток ще има валежи, които, с понижението на температурите, тук-там ще минават в сняг. От северозапад облачността бързо ще се раздира и до вечерта над западната половина ще намалее до незначителна.

Ще духа до сдържан вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са сред 3 и 8 градуса. Атмосферното налягане ще се покачва и ще е по-високо от междинното за декември.

По Черноморието ще е облачно със слаби превалявания от дъжд. Ще духа до сдържан северозападен вятър. Максималните температури ще са сред 8 и 10 градуса. Температурата на морската вода е 12-13 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

В планините е облачно с превалявания от сняг. Ще духа сдържан до мощен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е към 3 градуса, на 2000 метра към минус 2 градуса.

През идващите два дни ще има променлива, постоянно забележителна облачност, само че ще превали слаб сняг единствено на обособени места. Във вторник ще е прохладно, в сряда вятърът ще отслабне. Минималните температури в по-голямата част от страната ще са сред минус 5 и 0 градуса, а оптималните сред 3 и 8 градуса. В четвъртък вятърът ще отслабне, облачността ще намалее, над доста региони до най-вече слънчево. Ще стартира стопляне.

Към 6 часа тази сутринт времето над страната е облачно. Слаб до сдържан вятър духа в областите Бургас, Варна, Видин, Добрич, Пазарджик, Плевен, Разград, Русе, Силистра, Смолян, Търговище и Шумен.

Дъжд вали в областите В. Търново, Габрово, Силистра, Ст. Загора, Търговище, тук-там в областите Варна и Шумен, както и в регионите на гр. Кюстендил, гр. Радоимир и гр. Перник /обл. Перник/, гр. Разград и гр. Бяла /обл. Русе/.

Пътните настилки в страната са най-вече мокри по усойните места заледени и обработени.

Ограничена видимост заради мъгла: до 30 м в регионите на път II-53 Сливен-Стара река и тук-там по Автомагистрала Хемус /обл. София/; до 50 м в регионите на Малко Търново /обл. Бургас/ и Омуртаг /обл. Търговище/; до 100 м в регионите на Автомагистрала Тракия от км 12 до км 26 и " Златна рибка " (път София-Самоков) /обл. София/, Априлци и Беклемето /обл. Ловеч/ и Берковица /обл. Монтана/.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР