През следващото денонощие времето ще се задържи облачно, с валежи

...
През следващото денонощие времето ще се задържи облачно, с валежи
Коментари Харесай

Ще продължи ли да вали и в събота?

През идващото денонощие времето ще се задържи облачно, с превалявания от дъжд, обилни в югозападните и централните региони от България.
Жълт код за превалявания от дъжд е разгласен за четири области в страната за 2 декември, събота, сочи информация в уеб страницата на Националния институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките. Предупреждението е в действие за областите Благоевградска, Пазарджишка, Смолянска и Кърджалийска. В тези региони се чакат обилни превалявания, като сумарните количества за денонощието ще доближат 20-30 литра на квадратен метър, а в планинските региони на Благоевграска област и повече. За останалите области в страната синоптиците не са отправили предизвестия.
Метеоролозите означават, че в събота температурите в по-голямата част от страната ще са без значителен дневен ход - сред 5 и 10 градуса. По-високи ще са в Източна България, където ще продължи да духа сдържан южен вятър и оптималните там ще са сред 12 и 15 градуса.
Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от междинното за месец декември.
В планините няма да е уместно за туризъм. Ще бъде облачно, прохладно и с превалявания от дъжд, над 1800-2000 метра – от сняг. В масивите от западната половина от страната преваляванията ще са обилни. Ще духа мощен, по високите и открити елементи и плевел югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е към 6 градуса, на 2000 метра – към 1 градуса.
По Черноморието ще е най-вече облачно със слаби валежи от дъжд. Ще духа сдържан до мощен южен вятър, който по здрач ще отслабва. Максималните температури ще са 14- 17 градуса. Температурата на морската вода е 12-13 градуса. Вълнението на морето ще бъде е 3-4 бала.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР