През следващото денонощие времето ще се задържи облачно. През нощта

...
През следващото денонощие времето ще се задържи облачно. През нощта
Коментари Харесай

Синоптици обявиха кога ще спрат снеговалежите

През идващото денонощие времето ще се задържи облачно. През нощта в западната половина от страната ще вали сняг, в източната - дъжд и там ще има условия за поледици. След среднощ снеговалежите ще стартират да отслабват, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология.
Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от междинното за месеца. През деня ще се задържи съвсем без смяна. Ще духа слаб, в Източна България сдържан вятър от изток. Минималните температури ще бъдат от минус 1° тук-там в Западна България до 8°-9° в източните региони, в София към 0°.
Утре снеговалежите в множеството региони на Западна България краткотрайно ще спрат. В Източна България преваляванията ще са от дъжд и обилни по количество.
Предимно дъжд ще вали и по поречието на Дунав. Ще духа до сдържан изток-североизточен вятър, който след обяд ще се ориентира от северозапад, в Източна България от север и с него ще стартира да прониква леден въздух.
Вечерта снеговалежите в Западна и Централна Северна България още веднъж ще се засилват. Максималните температури ще бъдат сред 1° и 6°, по-високи в източните региони до 9°-10°, в София към 2°.
По Черноморието ще бъде облачно и дъждовно. Очакват се обилни превалявания. Ще духа сдържан изток-североизточен вятър. Максималните температури ще са 9°-10°. Температурата на морската вода е 8-9°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.
В планините ще бъде облачно и мъгливо. Ще превалява слаб сняг, който вечерта ще се усили. Вятърът ще отслабне до сдържан и ще се ориентира от североизток, единствено по най-високите върхове на Рила и Пирин ще бъде от юг-югоизток.
Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към минус 1°, на 2000 метра - към минус 4°.
През почивните дни ще се задържи облачно. В Северна България преваляванията ще продължат, на всички места ще са от сняг, обилни по количество ще са в събота в североизточните региони. Вятърът ще е слаб до сдържан от север-северозапад.
Минималните температури ще са сред минус 5° и 0°, оптималните - сред 0° и 5°.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР