През следващото денонощие времето ще остане предимно облачно, но ще

...
През следващото денонощие времето ще остане предимно облачно, но ще
Коментари Харесай

Облаците остават, в сряда ще има условия за намалена видимост

През идващото денонощие времето ще остане най-вече облачно , само че ще е съвсем без превалявания. Това оповестиха от Национален институт по метеорология и хидрология. След среднощ и в утринните часове, тук-там основно в западните и централните региони, където вятърът краткотрайно ще стихне, има условия за понижена видимост. След обяд - изначало над Югозападна България, а до вечерта - и в останалата част от страната, облачността ще се раздира и понижава. Ще духа слаб, в източните региони - сдържан североизточен вятър.
Преобладаващите минимални температури ще са от 2 до 7 градуса, оптималните - сред 7 и 12 градуса.

Атмосферното налягане е по-високо от междинното за месеца и едва ще се намали.

Над Черноморието облачността ще е забележителна, само че ще е съвсем без превалявания. Ще духа сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще са 11-12 градуса. Температурата на морската вода е 13-14 градуса. Сутринта вълнението на морето ще е 3-4 бала, следобяд ще отслабва.
 iStock/Getty Images
Над планините до към обяд облачността ще е най-вече забележителна, само че единствено на обособени места ще преръми. Ще има и мъгли. След обяд над масивите в Югозападна България, а до вечерта - и на изток, облачността ще се раздира и понижава. Вятърът ще се ориентира от запад-югозапад и ще е сдържан. Максималната температура на 1200 метра ще е към 7 градуса, на 2000 метра - към 3 градуса.

В четвъртък вятърът за малко ще се ориентира от югозапад, ще има и краткотрайни разкъсвания и понижения на облачността; дневните температури ще се покачат с 2-3 градуса, утринните ще се намалят. По-късно денем от запад-северозапад ще стартира да прониква леден въздух, облачността още веднъж ще се усили и през нощта против петък на обособени места ще превали слаб дъжд.

В петък ще бъде прохладно и най-вече облачно, ще има и изолирани слаби превалявания от дъжд. Хладно, с оптимални температури сред 7 и 12 градуса.

Подробна информация за времето през днешния ден и прогнозата за 10 дни напред вижте на 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР