През следващото денонощие валежите в страната ще продължат. През нощта

...
През следващото денонощие валежите в страната ще продължат. През нощта
Коментари Харесай

Дъждът продължава до неделя, от понеделник пак слънце

През идващото денонощие преваляванията в страната ще продължат. През нощта против петък, по-значителни ще са те в Северозападна България. Ще духа до сдържан вятър от изток-югоизток. Утре и през нощта против събота обилни превалявания ще има в Централна България. Ще има и гръмотевици. В западните региони вятърът ще отслабне и ще се ориентира от север-северозапад, в източните - ще остане сдържан, от изток. Максималните температури ще са в необятни граници – от 17° в Северозападна България до 26° в южните и източни региони от страната. Това заяви „ Фокус”, като цитира дежурния синоптик Христо Христов в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН).

Над Черноморието облачността ще е най-вече забележителна. Ще има валежи, основно по южното крайбрежие. Ще продължи да духа сдържан източен, по-късно денем североизточен вятър и вълнението на морето ще е умерено - 3-4 бала. Максимални температури 24°-25°, колкото е и температурата на морската вода. Над планините ще бъде най-вече облачно. Ще има превалявания, обилни към края на деня и през нощта против събота в Родопите и Централна Стара планина. Очакват се и гръмотевици. Ще духа най-вече слаб южен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 16°, на 2000 метра – към 10°.

В събота от запад ще стартира усъвършенстване на времето - преваляванията ще стопират, по-късно и облачността ще се раздира и понижава. В източната половина от страната обаче към момента ще вали, като тук-там още веднъж преваляванията ще са обилни. Вятърът там ще се ориентира от североизток и с него ще проникне малко по-хладен въздух. В неделя ще има променлива облачност, преваляванията на всички места ще спрат. В понеделник ще се откри най-вече слънчево време. Сутрин ще е хладно, само че дневните температури ще се покачват.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР