През следващото денонощие ще остане ветровито с умерен до силен

...
През следващото денонощие ще остане ветровито с умерен до силен
Коментари Харесай

Подробна прогноза по дни какъв студ ни връхлита! Минимални - минус 18, максимални - минус 2!

 През идващото денонощие ще остане прохладно с сдържан до мощен северозападен вятър. През нощта от запад облачността ще понижава. В източната половина ще е към момента забележителна и ще има превалявания, най-вече от сняг, а в североизточните региони ще има условия за виелици и навявания.

До сутринта преваляванията ще спрат, облачността и там ще намалее и над страната ще доминира слънчево време. Минималните температури ще са сред минус 8° и минус 3°, оптималните - най-вече сред минус 2° и 3°. 

Над планините от запад облачността ще понижава. В източната половина на страната преди обяд ще е забележителна, до сутринта ще е с превалявания от сняг и ще има условия за виелици и навявания. До обяд преваляванията бързо ще спрат, облачността и там ще намалее и ще доминира слънчево време. Ще духа мощен и плевел северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е към минус 5°, на 2000 метра - минус 12°.

Над Черноморието до сутринта ще има превалявания от сняг, в крайните южни региони и от дъжд, които бързо ще спрат, а облачността ще намалее. Ще остане прохладно с сдържан и мощен северозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 1°-4°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. За цялата страна за на следващия ден в действие е жълт код за предстоящ мощен вягтър. 

През почивните дни и през първата половина от идната седмица ще се задържи студено. В събота вятърът ще отслабне, само че ще остане от северозапад. Облачността от югозапад ще се усили и вечерта в Югозападна България ще завали сняг. В неделя на доста места в страната, като се изключи регионите около Дунав, ще превали сняг.

Повишена възможност за по-съществени превалявания има в Южна България, където ще се образува тънка снежна завивка. Вятърът ще се ориентира от север-североизток, в източните региони - сдържан. През първите дни на идната седмица вятърът в Източна България ще се усили и към вторник-сряда ще нахлуе още леден въздух - минималните температури в котловините на Западна България ще бъдат до минус 16°, минус 18°, в останалата част от страната ще са сред минус 12° и минус 7°, а дневните няма да надвишават минус 7° - минус 2°. Облачността ще е променлива, на обособени места ще има и слаби валежи от сняг.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР