През следващото денонощие ще остане предимно облачно и ветровито с

...
През следващото денонощие ще остане предимно облачно и ветровито с
Коментари Харесай

Ако днес ви се е сторило студено, вижте какво идва след часове!

През идващото денонощие ще остане най-вече облачно и прохладно с сдържан, в източната половина от страната и краткотрайно мощен вятър от север-североизток и с него ще нахлува още леден въздух. До сутринта превалявания от сняг, най-вече слаби ще има тук-там в Северна и Западна България.

През деня основно в планините и планинските региони ще превали слаб сняг, който след обяд ще стопира, а над западните региони на страната ще има и по-съществени разкъсвания на облачността. Ще е студено с преобладаващи минимални температури сред минус 9° и минус 4°, в обособени котловини до към минус 11° към минус 9°; оптималните ще са сред минус 5° и 0°.

Във вторник вятърът в западната половина от страната още веднъж ще се ориентира от северозапад, там ще е без превалявания, ще има и краткотрайни разкъсвания и понижения на облачността; в източната половина вятърът ще е северен, облачността - забележителна, на обособени места със слаби валежи от сняг. Сутринта ще е по-студено, изключително в котловините в Западна България, където минималните температури ще са до към минус 15°.

През деня ще стартира покачване на температурите, само че дневните в по-голямата част от страната ще останат ниски - сред минус 4° и 1°. През идващите дни ще духа слаб до сдържан вятър от запад-северозапад, в петък в източните региони - от запад-югозапад. Повишението на температурите ще продължи. Облачността ще е променлива, в средата на седмицата по-често забележителна, без основни превалявания. През почивните дни вятърът още веднъж ще е от северозапад, в неделя от север-северозапад, в Дунавската низина ще се усили. Температурите ще се намалят. Повишава се вероятността за превалявания, повече в западната половина от страната.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР