През следващото денонощие ще има променлива облачност и до обяд

...
През следващото денонощие ще има променлива облачност и до обяд
Коментари Харесай

Изобщо не си е отишло, лятото се завръща с пълна сила

 През идващото денонощие ще има променлива облачност и до обяд на изолирани места, основно в планините и крайните югоизточни региони ще превали. След обяд над западните региони облачността ще понижава до слънчево, а до вечерта и над централните и източните елементи на страната ще се обясни. Ще е прохладно, с най-вече сдържан северозападен вятър. Хладно, с преобладаващи минимални температури сред 5° и 10°, оптимални - сред 16° и 21°.

През нощта против петък вятърът краткотрайно ще се смени със запад-югозападен и ще стартира бързо стопляне. След краткотрайно изясняване, ще се появи висока облачност. Минималните температури в множеството места ще са сред 5° и 10°, само че в обособени котловини в Югозападна България и подбалканските полета, предпазени от вятъра, ще са и по-ниски и са вероятни слаби слани.

В петък ще има раздрана висока облачност, ще духа сдържан вятър от запад-северозапад. Максимални температури сред 21° и 26°. През почивните дни вятърът ще отслабне, само че ще остане от северозапад. Ще бъде най-вече слънчево, температурите ще се покачат още, в неделя оптималните ще са сред 24° и 29° . През първата половина на идната седмица облачността ще се усили, покачва се вероятността за превалявания, най-вече слаби. Вятърът ще се обърне от изток. Ще стартира и намаляване на температурите. Прогнозата е на синоптиците от Национален институт по метеорология и хидрология.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР