През следващото денонощие ще бъде предимно облачно, съобщиха от Националния

...
През следващото денонощие ще бъде предимно облачно, съобщиха от Националния
Коментари Харесай

Край на хубавото време, от утре ни чака дъжд

През идващото денонощие ще бъде най-вече облачно, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология.

През нощта слаби превалявания от дъжд ще има в Югозападна България и Родопската област. В Източна България и в регионите наоколо до северните планински скатове - до мощен. Минималните температури, в множеството региони, ще бъдат сред 7° и 12°, в София - към 7°.

Атмосферното налягане ще бъде доста по-ниско от междинното за месеца. През деня ще се задържи съвсем без смяна.

Утре превалявания ще има в Южна България, обилни следобяд и през нощта против понеделник в Рило-Родопската област. Вечерта ще завали и в Северозападна България, само че там дъждът ще е слаб. Вятърът от юг ще се усили и ще бъде мощен и плевел, слаб до сдържан ще остане единствено в западната половина на Дунавската низина. Ще се задържи топло за февруари с оптимални температури сред 14° и 19°, в София - 15-16°.

Предимно облачно ще бъде и по Черноморието, само че без превалявания. Ще духа мощен и плевел вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще бъдат сред 13° и 18°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето по южното крайбрежие ще бъде 2-3 бала, а по северното - 3-4 бала.
 
В планините ще бъде най-вече облачно. Главно в Рило-Родопската област ще има превалявания от дъжд, над 1800-2000 метра - от сняг. Ще духа мощен и плевел юг-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 8°, на 2000 метра - към 2°.  

През първите дни от новата седмица ще бъде облачно, с превалявания от дъжд. На повече места в страната и повече по количество ще са в понеделник, а във вторник ще намалеят по обсег и количество. В понеделник вятърът ще отслабне, ще е до сдържан в източната половина от страната; във вторник ще се ориентира от северозапад, ще бъде сдържан. Температурите ще се намаляват, само че ще останат по-високи от нормалните за интервала. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР