През следващото денонощие с умерен северозападен, в Източна България и

...
През следващото денонощие с умерен северозападен, в Източна България и
Коментари Харесай

Опасно студено начало на седмицата, температурите падат още

През идващото денонощие с сдържан северозападен, в Източна България и краткотрайно мощен вятър от север-североизток ще продължи да нахлува леден въздух. Ще остане най-вече облачно и тук-там ще превалява сняг, по-значителен в Западния и Централния Предбалкан. Жълт код за ниски температури е разгласен в цяла България. Опасно студено и температури под 0 градуса се чакат в първия ден от новата седмица. Облечете се добре, в случай че ви се постанова да излизате.
 Жълт код за мраз Национален институт по метеорология и хидрология
Привечер от северозапад преваляванията ще стопират, облачността ще се раздира и понижава. Минималните температури ще бъдат сред минус 9 и минус 4 градуса, оптималните - сред минус 4 и 1 градуса, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология.
 
 Над Черноморието ще има забележителна облачност и ще превалява слаб сняг. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са минус 1 и плюс 1 градуса. Температурата на морската вода е към 6 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
 
Над планините облачността ще е забележителна и на доста места ще има превалявания от сняг. Ще духа най-вече сдържан северозападен вятър, който след обяд ще се ориентира от североизток и едва ще се усили. Вечерта преваляванията ще стопират. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към минус 9, на 2000 метра - към минус 15 градуса.-->
 сняг и мраз ThinkStock/Getty Images
Още през нощта против вторник вятърът ще отслабне и минималните температури ще се намалят тук-там до минус 15 - минус 17 градуса. Във вторник ще има раздрана облачност, тук-там до слънчево време, само че дневните температури ще останат негативни.
 
В сряда сутринта също ще е много студено. От запад облачността бързо ще се усили и още преди обяд в западните региони ще завали сняг. Вятърът ще придобие южна съставния елемент, в Източна България и ще се усили.
 
Дневните температури там бързо ще се покачат и към вечерта и през нощта против четвъртък преваляванията там ще са от дъжд и сняг.
 Мнозина оспорват естетическите достолепия на терлика за нос, само че неговата изобретателка акцентира, че няма нищо по-грозно от зачервения и сополив нос ThinkStock/Getty Images
Подробна информация за времето през днешния ден и прогнозата за 10 дни напред вижте на
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР