През следващото денонощие, с умерен, през деня и временно силен

...
През следващото денонощие, с умерен, през деня и временно силен
Коментари Харесай

Синоптиците ни съсипаха с тази прогноза, лятото се завръща чак... ТАБЛИЦА

През идващото денонощие, с сдържан, денем и краткотрайно мощен най-вече северозападен, вятър, ще продължи да нахлува студен въздух. Облачността ще е променлива, по-значителна над източните и южните региони и тук-там там ще превали и прегърми.

Максималните температури ще са сред 25 и 30 градуса.

Над Черноморието облачността ще е променлива, по-значителна в часовете преди обяд и тук-там основно тогава ще превали и прегърми. Ще духа сдържан вятър от север-северозапад, който вечерта краткотрайно ще стихне. Максималните температури ще са от 25 до 28 градуса.

Температурата на морската вода ще е 26-27 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините облачността ще е променлива, по-значителна над Родопите и тук-там там, основно в следобедните часове, ще превали и прегърми. Ще духа сдържан северозападен вятър, по високите и открити елементи и краткотрайно мощен западен вятър.

Максималната температура на 1200 метра ще е към 21 градуса, на 2000 метра - към 13 градуса.

Атмосферното налягане ще е близо до междинното за месеца, само че след обяд едва ще се намали.

В събота, 17 август, ще доминира слънчево време. Над източните, след обяд и над планинските региони, ще се развие купеста облачност и на обособени места там ще превали временен дъжд. Ще духа слаб до сдържан вятър от север, който до вечерта в по-голямата част от страната ще стихне. Ще се задържи ветровито, с дневни температури до 26-31 градуса.

В неделя, 18 август, ще бъде най-вече слънчево, ще стартира стопляне.

Преобладаващите оптимални температури ще са сред 28 и 33 градуса, с източен вятър по-ниски, до 26-27 градуса, ще остават температурите по Черноморието.


Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви осведомяваме какви са климатичните условия в страната.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР