През следващото денонощие през страната ще премине студен атмосферен фронт.

...
През следващото денонощие през страната ще премине студен атмосферен фронт.
Коментари Харесай

Идва порция смразяващ студ, на места температурите ще паднат до

През идващото денонощие през страната ще премине леден атмосферен фронт. През нощта облачността от северозапад ще се усили и в Западна България, както и в обособени североизточни региони ще има превалявания най-вече от сняг. През деня в по-голямата част от Южна България ще превалява сняг, тук-там в низините подправен с дъжд. След обяд от северозапад облачността ще стартира да се раздира и понижава. Това сочи прогнозата на Националния инстут по метеорология и хидрология (НИМХ).

С сдържан, в Дунавската низина и западната част на Горнотракийската равнина и краткотрайно мощен северозападен вятър ще нахлува леден въздух . Сутрешните температури ще са сред минус 3 и 2 градуса, в София към минус 1 градус, оптималните към 14.00 часа ще са сред 0 и 5 градуса, в София - към 0 градуса; до края на денонощието сензитивно ще се намалят и в съвсем цялата страна и ще станат негативни. Атмосферното налягане ще се покачва и ще бъде по-високо от междинното за месеца.
 сняг път iStock/Getty Images
Над Черноморието облачността ще е забележителна и тук-там ще превали дъжд, след обяд подправен със сняг. Ще духа до сдържан северозападен вятър. Температурите ще се намаляват и към 14.00 часа ще са 3-5 градуса. Температурата на морската вода е към 7 градуса. Вълнението на морето ще е 2 бала.

Над планините ще превалява сняг. Привечер преваляванията ще спрат и облачността ще се раздра и намалее. Ще духа сдържан до мощен северозападен вятър. Температурите бързо ще се намаляват и към 14.00 часа на височина 1200 метра ще е към минус 4 градуса, на 2000 метра - към минус 9 градуса.
 Сняг / iStock/Getty Images
През почивните дни ще бъде прохладно и студено. Облачността ще е по-често забележителна. Ще има и валежи от сняг , повече като количество в неделя . Минималните температури в множеството места ще са сред минус 8 и минус 3 градуса, в обособени котловинни региони при скъсване на облачността - до минус 12 градуса, оптималните - най-вече сред минус 3 и 2 градуса, тук-там в котловините на Западна България до минус 5 градуса. 

В началото на последната цялостна януарска седмица нахлуването на леден въздух от север ще продължи , а температурите ще паднат още, показва NOVA.

Валежите от сняг в понеделник ще са нищожни с разкъсвания на облачността. През деня термометрите ще се двоумят със стойности към нулата.

С доста огромна възможност нощта против вторник ще е с минимална облачност, което е рецепта за леденостудена заран . В ранните часове във вторник се чака кулминационната точка на януарския мраз с температури към и под минус 15 градуса в обичайно студените региони на Западна България.
 зима iStock/Getty Images
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР