През следващото денонощие през страната ще премине студен атмосферен фронт,

...
През следващото денонощие през страната ще премине студен атмосферен фронт,
Коментари Харесай

Студен амосферен фронт през нощта ще донесе хлад и дъжд в понеделник

През идващото денонощие през страната ще премине леден атмосферен фронт, който ще намали температурите и ще докара дъждовни облаци, демонстрира формалната прогноза за времето.

Вятърът последователно ще се ориентира от северозапад, ще е сдържан, краткотрайно мощен и с него ще нахлува студен въздух. През нощта от запад ще стартира нарастване на облачността, което в понеделник денем ще обхване цялата страна. На доста места ще превали и прегърми, по-интензивни ще са явленията в западна България.

Дневните температури ще се намалят и оптималните ще са най-вече сред 25 и 30 градуса, тук-там в Западна България и по-ниски, да вземем за пример към 21 градуса в София.

Над Черноморието ще е най-вече облачно, след обяд с валежи. Ще духа слаб северозападен вятър, който по здрач ще се усили и с него ще стартира захлаждане. Максималните температури ще са 26-28°. Температурата на морската вода е 25°-26°. Вълнението на морето ще бъде към 2 бала.

Над планините ще бъде най-вече облачно, на доста места ще превали и прегърми. Вятърът последователно ще се ориентира от северозапад, ще е сдържан до мощен и с него ще нахлува студен въздух. Дневните температури ще се намалят, оптималната на височина 1200 метра ще бъде към 15 градуса, на 2000 метра – към 10 градуса.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР