През следващото денонощие през страната ще премине слабо изразен студен

...
През следващото денонощие през страната ще премине слабо изразен студен
Коментари Харесай

Задава се слабо изразен студен атмосферен фронт

През идващото денонощие през страната ще премине едва изразен леден атмосферен фронт. През нощта и в утринните часове облачността над страната ще е забележителна и тук-там от запад на изток ще превали слаб дъжд. Утре още преди обяд от запад ще стартира развой на бързо скъсване и понижение на облачността и към и след обяд над множеството региони ще е най-вече слънчево. Вечерта от запад-северозапад ще стартира ново заоблачаване. 
Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще е слаб до сдържан и с него ще проникне студен въздух и температурите едва ще се намалят. Минималните температури ще бъдат сред 2° и 7°, а оптималните - сред 10° и 15°. Атмосферното налягане е малко по-ниско от междинното за декември и няма да се трансформира значително.
Над планините ще има променлива облачност, без основни превалявания. Ще духа мощен запад-северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра към 6°, на 2000 метра - към 1°.

Над Черноморието преди обяд облачността ще е забележителна и на обособени места ще превали слаб дъжд. След обяд облачността ще се раздра и намалее. Ще духа до сдържан вятър от запад-северозапад. Максимални температури на въздуха: 12°-15°. Температурата на морската вода е 11°. Вълнението на морето ще бъде към 2 бала.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР