През следващото денонощие през страната ще премине бърз студен атмосферен

...
През следващото денонощие през страната ще премине бърз студен атмосферен
Коментари Харесай

Утре - слънчево, но ветровито

През идващото денонощие през страната ще премине бърз леден атмосферен фронт, оповестиха от Националния метеорологичен институт. През нощта облачността от северозапад бързо ще се усили и тук-там, основно в северните и източните региони от страната, ще превали дъжд. Вятърът от северозапад доста ще се усили и с него ще нахлува леден въздух. Минималните температури ще бъдат сред 8° и 13°, в София - към 8°.

Атмосферното налягане ще бъде малко по-високо от междинното за месеца. През деня още малко ще се увеличи.

Утре облачността от северозапад бързо ще намалее, над по-голямата част от страната до слънчево време, само че преди обяд над южните и източните региони към момента ще е забележителна и на обособени места там ще превали слаб дъжд. Ще духа сдържан до мощен, северозападен вятър, който след обяд доста ще отслабне. Максимални температури ще бъдат сред 16° и 21°, малко по-ниски в Североизточна България, в София към 16°.

Вечерта от югозапад ще стартира ново нарастване на облачността, в началото висока.

По Черноморието преди обяд ще бъде облачно и на доста места ще превали слаб дъжд. След обяд облачността от север бързо ще намалее. Преди обяд ще духа сдържан до мощен северозападен вятър, който денем последователно ще отслабва. Максималните температури ще бъдат сред 15° и 17°. Температурата на морската вода е 20°-22°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините облачността от северозапад бързо ще намалее до слънчево време. Превалявания са вероятни в Родопите, където облачността най-късно ще намалее. Ще духа сдържан и мощен северозападен вятър, който след обяд ще стартира да отслабва. Максимална температура на височина 1200 метра към 11°, на 2000 метра - към 3°.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР