През следващото денонощие през страната ще преминава студен атмосферен фронт.

...
През следващото денонощие през страната ще преминава студен атмосферен фронт.
Коментари Харесай

Застудява: Жълт код за силен вятър в 16 области, ще вали - Общество

През идващото денонощие през страната ще минава леден атмосферен фронт. През нощта облачността ще е по-често забележителна, над Северна България – купесто-дъждовна и там тук-там ще има превалявания от дъжд, демонстрира прогнозата за времето на Национален институт по метеорология и хидрология.

Ще продължи да духа слаб до сдържан вятър от запад-югозапад. 

През деня атмосферата над страната остава неустойчива. Над доста региони ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни, на обособени места в северозападната половина от страната краткотрайно интензивни, превалявания от дъжд и гръмотевици. Ще духа сдържан вятър от юг-югозапад, който след обяд в Северозападна България ще се ориентира от северозапад и с него ще стартира да нахлува студен въздух. Максималните температури ще бъдат сред 25° и 30°, в Югоизточна България до 35°, в София към 27°.

Жълт код за мощни ветрове е разгласен за 16 области на страната. В някои от тях има и предизвестие за дъждове.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Главно над масивите от Западна България ще има краткотрайни превалявания от дъжд с гръмотевици. Ще духа мощен, по най-високите елементи плевел югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е към 21°, на 2000 метра - към 14°.

Над Северното Черноморие облачността ще е забележителна, най-вече купеста и ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. Над южното крайбрежие ще доминира слънчево време, само че след обяд и там ще се развива купеста облачност и ще превали. Ще духа сдържан вятър от юг-югозапад, който последователно ще се ориентира от югоизток. Максималните температури ще са 29°-32°. Температурата на морската вода е 22°-24°. Вълнението на морето ще бъде към 2 бала.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР