През следващото денонощие, под влияние на добре изразен студен атмосферен

...
През следващото денонощие, под влияние на добре изразен студен атмосферен
Коментари Харесай

Внимавайте! Кошмарът от Гърция бавно се приближава към България

 През идващото денонощие, под въздействие на добре изразен леден атмосферен фронт, времето над България ще бъде доста динамично. През нощта над Западна България преваляванията ще се усилват, ще има и гръмотевични стихии, а до сутринта ще завали и в Централна. Днес над по-голямата част от страната ще е облачно и дъждовно. 

На места в централните и източните региони от Южна България количествата ще са сред 40 и 60 л/кв.м, ще има и гръмотевични стихии и градушки. Ще духа сдържан до мощен северозападен, в Източна България - югоизточен вятър. Температурите ще се намалят и ще са най-вече сред 20 и 25 градуса, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология.

За 14 юли (неделя) е разгласен сигнален код за рисково време в съвсем цялата страна.

Оранжев код е в действие за 18 области на страната: Видин, Монтана, Враца, Габрово, Ловеч, София-област, София-град, Перник, Кюстендил, Сливен, Ямбол, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, Благоевград, Смолян, Кърджали и Хасково. През идващите 24 часа сумарното количество на преваляванията в тези области ще е сред 30-50 и 60 л/кв.м, а на обособени места и повече. Ще има гръмотевични стихии и условия за градушки.

В 8 области е разгласен жълт сигнален код за рисково време и значителни дъждове. Той е в действие за: Плевен, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Шумен, Варна и Бургас. През идващите 24 часа сумарното количество на преваляванията ще е сред 20-30 л/кв.м.

Единствено Силистра и Добрич се чака времето да е по-стабилно и там кодове за рисково време не са оповестени.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР