През следващото денонощие, от запад на изток през страната ще

...
През следващото денонощие, от запад на изток през страната ще
Коментари Харесай

Дъжд и гръмотевици на места в неделя

През идващото денонощие, от запад на изток през страната ще премине леден атмосферен фронт. През нощта и в утринните часове в Западна България ще се развият гръмотевични стихии, тук-там ще се проявят като доста интензивни, с краткотрайни усилвания напразно, обилни количества дъжд и градушки. Около и след обяд явленията ще обзет източната половина от страната, до момента в който на запад ще затихнат. Вятърът в цялата страна ще се ориентира от запад-северозапад, ще е до сдържан, в Дунавската низина - краткотрайно мощен. С него дневните температури ще се намалят и оптималните ще са от 25°-27° тук-там в Западна България до 34°-36° в Югоизточна, в София - към 27°.

Над планините времето ще е динамично. Облачността ще е променлива, по-често забележителна. В утринните часове основно в Западна България, а до края на деня и в планините на изток ще има превалявания и гръмотевична активност. Ще духа сдържан вятър от запад-северозапад, по най-високите елементи - от югозапад. Преди и по време на гръмотевична активност вятърът ще се усилва и трансформира посоката си. Температурите ще се намалят и оптималната на височина 1200 метра ще към 22°, на 2000 метра - към 14°.

Над Черноморието преди обяд ще е слънчево и вятърът ще е от юг-югоизток. В следобедните часове вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили, до сдържан. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и до вечерта тук-там ще превали и прегърми. Максималните температури ще са сред 27° и 32°. Температурата на морската вода е 24°-27°. Вълнението на морето ще бъде към 3 бала.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР