През следващото денонощие от югозапад ще продължи да се пренася

...
През следващото денонощие от югозапад ще продължи да се пренася
Коментари Харесай

Топло за началото на декември ще е утре, по морето до 21°С

През идващото денонощие от югозапад ще продължи да се придвижва топъл въздух, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Облачността ще е междинна и висока, най-вече раздрана. Мъгливо, съвсем безшумно и доста по-студено ще бъде в западната част на Дунавската низина и Горнотракийската равнина. В останалата част от страната ще духа сдържан, в Източна България и планинските региони - краткотрайно мощен и стремителен, юг-югозападен вятър.

Минималните температури сутринта ще са от към 0° в низините с безшумно време до 14° тук-там в Югоизточна България, където ще е прохладно, в София - към 4°. Максималните ще са от 5°-7° в крайните северозападни региони с трайна мъгла до към 20° на доста места в Югоизточна България и в обособени региони на Предбалкана, в София - към 15°.

По Черноморието ще доминира слънчево и прохладно време. Ще духа сдържан и мощен югозападен вятър, с по-висока скорост по южното крайбрежие. Ще бъде топло за началото на декември с оптимални температури сред 18° и 21°, по-ниски в региона на нос Калиакра. Температурата на морската вода е към 10°. Вълнението на морето ще е 3 бала.  

Атмосферното налягане ще продължи да се намалява и ще бъде доста по-ниско от междинното за месеца.

Над планините ще се задържи прохладно. Ще духа мощен и плевел, югозападен вятър. Облачността ще е променлива, междинна и висока. Валежи са малко евентуални. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 17°, на 2000 метра - към 9°.

През нощта против неделя от северозапад ще стартират превалявания от дъжд, които денем ще обзет страната. С сдържан северозападен вятър ще нахлува леден въздух. Температурите ще са с дребен дневен ход – по-ниски в Западна България, до момента в който в югоизточните региони, където преди обяд ще продължи да духа мощен югозападен вятър, ще бъде към момента топло с температури до 16°-20°.

Вечерта и през нощта против понеделник, с продължаващото захлаждане, дъждът в Предбалкана, Добруджа и Лудогорието ще минава в сняг; на доста места в Източна България в понеделник ще вали влажен сняг.

Повишава се вероятността за обилни превалявания в югоизточната половина от страната, а в северозападната половина преваляванията ще стопират, облачността ще се раздира, краткотрайно и ще намалее. Вятърът ще отслабне, в Източна България ще се ориентира от север-североизток. Минималните температури ще са сред минус 3° и 2°, оптималните – сред 0° и 5°, в крайните югозападни региони – до 8°-9°. (НИМХ)

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР