През следващото денонощие от север на юг през страната ще

...
През следващото денонощие от север на юг през страната ще
Коментари Харесай

Градусите падат още, иде студен фронт

През идващото денонощие от север на юг през страната ще премине леден атмосферен фронт. Ще е облачно. През нощта в северните региони ще има превалявания от дъжд, които денем ще обзет и Южна България. С сдържан северозападен вятър ще нахлува леден въздух, съгласно прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология п.

Още в утринните часове, основно в Североизточна България и в планинските региони, дъждът ще минава в сняг и там на доста места ще има заледявания. В Предбалкана и по високите котловинни полета ще се образува тънка снежна завивка.

Привечер, тук-там и в Южна България дъждът ще се примесва със сняг, а над Северна България преваляванията ще стопират и облачността ще се раздира. Минималните температури ще са сред минус 2 градуса и 3 градуса. Максималните температури ще са сред 2 и 7 градуса.

Над Черноморието ще е облачно, с превалявания от дъжд. След обяд от север преваляванията ще стопират. Ще духа сдържан вятър от север-северозапад, който денем последователно ще отслабва. Максималните температури на въздуха ще са от 4 до 7 градуса. Температурата на морската вода ще е 13-15 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще е облачно с превалявания от сняг. Ще духа сдържан, по високите елементи краткотрайно мощен вятър от север-северозапад. По високопланинските проходи ще има условия за виелици и навявания. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 2 градуса, на 2000 метра - към минус 1 градуса.

Атмосферното налягане ще се покачва и ще бъде по-високо от междинното за декември.

През нощта против сряда тук-там в Южна България ще вали дъжд и сняг, от север облачността ще продължи да се раздира и понижава. В сряда още сутринта преваляванията на всички места ще спрат, облачността ще бъде раздрана. Ще е студено, с минимални температури сред минус 6 градуса и минус 1 градуса, а оптимални - от 1 до 6 градуса. Вятърът ще отслабне и ще се ориентира от североизток.

В четвъртък в обособени региони в Северна България и в котловините минималните температури ще бъдат до минус 8 градуса, или до минус 10 градуса. Над по-голямата част от страната ще бъде най-вече слънчево. Вечерта вятърът ще се ориентира от юг, следва и стопляне.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР