През следващото денонощие облачността ще е разкъсана - предимно висока.

...
През следващото денонощие облачността ще е разкъсана - предимно висока.
Коментари Харесай

Очаква ни топъл, но ветровит уикенд

През идващото денонощие облачността ще е раздрана - най-вече висока. В утринните часове тук-там в котловините и низините, както и в северозападните региони, ще има мъгли.

Ще се появи слаб, в южните и източните региони - сдържан юг-югозападен вятър, и с него ще се придвижва по-топъл въздух.

Минималните температури ще са най-вече сред минус 1 и 4 градуса, а денем ще бъде относително топло с оптимални температури сред 11 и 16 градуса, по-ниски в крайните северозападни региони, където ще се задържи съвсем безшумно.

Над Черноморието ще доминира слънчево време. По-значителна облачност ще има над южните региони, без превалявания. Ще духа сдържан юг-югозападен вятър. Максимални температури: от 10 градуса в северните, до 15-16 градуса - в южните региони. Температурата на морската вода е 6-7 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще е със забележителна висока облачност. Повече слънце ще има над Централна и Източна Стара планина. Ще духа сдържан, по високите и открити елементи - и краткотрайно мощен, югозападен вятър. Ще се затопли и оптималната температура на височина 1200 метра ще е към 8 градуса, на 2000 метра - към 3 градуса.

В неделя в източната половина от страната и по северните скатове на планините ще духа сдържан югозападен вятър и дневните температури още ще се покачат, в обособени региони в Източна България и Предбалкана ще доближат 19-20 градуса.

Облачността ще е раздрана, най-вече висока и средна; в крайните северозападни региони и в котловините на Югозападна България ще бъде с ниска облачност, от която ще преръмява, и там дневните температури ще остават по-ниски.

В понеделник в равнините и котловините на Западна България ще доминира облачно и мъгливо време, съвсем без валежи; над Източна облачността ще е раздрана, към момента най-вече висока. Вятърът ще отслабне и ще се ориентира от изток-югоизток. Ще остане топло за началото на февруари.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР