През следващото денонощие облачността ще е по-често значителна и на

...
През следващото денонощие облачността ще е по-често значителна и на
Коментари Харесай

Студът продължава и през новата седмица, но сняг само в планините

През идващото денонощие облачността ще е по-често забележителна и на доста места ще превали, най-вече слаб сняг, заяви за Българска телеграфна агенция Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Вятърът ще отслабне, само че в Източна България ще се задържи сдържан, от север-северозапад. Атмосферното налягане ще продължи да се покачва и ще бъде доста по-високо от междинното за януари.

Минималните температури ще бъдат сред минус 2° и 3°, а оптималните - сред 2° и 7°. В София минимална температура към минус 2°, оптималната - към 2°.

По Черноморието облачността е забележителна и тук-там ще превали дъжд и сняг. Ще духа най-вече сдържан вятър от север-северозапад. Максимални температури: 3°-6°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала с наклонност на увеличаване.

Над планините облачността ще е забележителна, билата постоянно ще са в мъгла. На доста места ще превали сняг. Ще духа мощен север-северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра към минус 4°, на 2000 метра - към минус 10°.

В понеделник и вторник в западната половина от страната ще бъде съвсем безшумно, в източната вятърът към момента ще е сдържан, от североизток. Температурите още малко ще се понижат; минималните ще са тук-там до минус 5°, минус 7°, оптималните - най-вече сред 0° и 5°. Ще доминира облачно време, единствено на обособени места, основно в планините и планинските региони, ще превали слаб сняг. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР