През следващото денонощие облачността ще бъде значителна. Ще има валежи

...
През следващото денонощие облачността ще бъде значителна. Ще има валежи
Коментари Харесай

Кошмарни новини за времето утре! Гответе се за сняг, студ и... ВИДЕО

През идващото денонощие облачността ще бъде забележителна. Ще има превалявания от дъжд и от сняг. За планинските региони и високите котловини важи код жълто за снежна завивка 1 – 4 см, в Родопите до към 10 см.

Ще застудее. Шофьорите би трябвало да бъдат доста деликатни, тъй като ще има места със заледявания, изключително в Североизточна България и в планинските региони.

Тази нощ най-вече в северните региони ще има превалявания от дъжд, които денем ще обзет и Южна България. С сдържан северозападен вятър ще нахлува леден въздух.

Още в утринните часове, основно в Североизточна България и планинските региони, дъждът ще минава в сняг и там на доста места ще има заледявания. В Предбалкана и по високите котловинни полета ще се образува тънка снежна завивка.

Привечер, тук-там и в Южна България дъждът ще се примесва със сняг, а над северните региони преваляванията ще стопират и облачността ще се раздира. Утре сутринта температурите ще бъдат малко по-високи от тези, които имахме тази заран.

Минималните температури ще са сред минус 2° и плюс 3°. Утре дневните стойности ще бъдат по-ниски от днешните - оптималните температури ще са сред 2° и 7°.

В сряда преваляванията ще стопират и облаците ще понижават. През втората половина на седмицата температурите към този момент ще тръгнат нагоре.

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви осведомяваме в действително време какви са климатичните условия в страната

Източник: bTV
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР