През следващото денонощие облачността ще бъде предимно значителна. През нощта

...
През следващото денонощие облачността ще бъде предимно значителна. През нощта
Коментари Харесай

Времето: Превалявания от дъжд, след тях идва североизточен вятър със студ

През идващото денонощие облачността ще бъде най-вече забележителна. През нощта преваляванията в Югозападна и Централна Южна България ще продължат, по-значителни ще са по количество в крайните южни региони и тук-там там ще има гръмотевици. През деня на доста места ще превали дъжд, в обособени региони ще прегърми. Ще духа сдържан, в източната половина от страната краткотрайно мощен южен вятър, който след обяд ще отслабва. Минималните температури ще са от 1°-3° по високите западни полета до 14°-16° на изток, в София – към 3°, а оптималните – най-вече сред 11° и 16°, в София – към 11°. През нощта против понеделник в североизточните региони вятърът ще се ориентира от североизток, ще е най-вече сдържан. С него температурите ще се намаляват и тук-там там дъждът ще се примесва и ще минава в сняг. Атмосферното налягане ще продължи да се намалява и ще е доста по-ниско от междинното за месеца.

Над планините облачността ще бъде най-вече забележителна, с превалявания от сняг, под 1800 m – от дъжд. Ще духа сдържан и мощен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 m ще е към 7°, на 2000 m - към 1°.

Над Черноморието облачността ще бъде най-вече забележителна, с превалявания от дъжд, на обособени места по южното крайбрежие съпроводени с гръмотевици. Ще духа сдържан и краткотрайно мощен южен вятър. Максималните температури ще са 13°-15°. Температурата на морската вода е 11°-13°. Вълнението на морето ще е 2-4 бала.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР