През следващото денонощие облачността над страната ще е предимно значителна.

...
През следващото денонощие облачността над страната ще е предимно значителна.
Коментари Харесай

Синоптиците пак предупреждават за опасно време във Враца и Монтана

През идващото денонощие облачността над страната ще е най-вече забележителна. Отначало в югоизточните региони, а по-късно денем - и над останалата част от страната, ще има превалявания и гръмотевици. Значителни ще са количествата в следобедните часове в Югоизточна, а през нощта против сряда - в Централна България. Има условия и за градушки. Ще духа до сдържан вятър от изток-североизток.
Оранжев код за дъждове и гръмотевици е разгласен за девет области на страната за 26 юни, вторник, сочи информация в уеб страницата на Национален институт по метеорология и хидрология п. Предупреждението е в действие за областите Габровска, Великотърновска, Пловдивска, Старозагорска, Сливенска, Бургаска, Ямболска, Хасковска и Кърджалийска. Синоптиците предвиждат, че в тези региони ще има интензивни превалявания и гръмотевични стихии. Валежите ще са обилни, основно след обяд и през нощта против сряда. Прогнозата е за предстоящи количества дъжд от 30 до 50 л/кв.м, само че тук-там ще са за малко време.
За 15 области на страната пък е разгласен жълт код за превалявания и гръмотевици за 26 юни, вторник. Предупреждението е в действие за областите Монтанска, Врачанска, Плевенска, Ловешка, София-област, столицата София, Пазарджишка, Смолянска, Русенска, Търговищка, Разградска, Шуменска, Силистренска, Добричка и Варненска. В тези региони също се чакат интензивни превалявания и гръмотевични стихии. Валежите ще са обилни, основно след обяд и през нощта против сряда. Очакваните количества в областите Монтаска, Врачанска и Плевенска са 15-30 литра на квадратен метър, а в останалите области, където е разгласен жълт код, 20-30 л/кв.м. Метеоролозите означават, че тук-там преваляванията ще са за малко време.
Във вторник предстоящите оптимални температури ще са най-вече сред 22 и 27 градуса, в София - към 22 градуса.
По Черноморието ще доминира облачно време и ще има превалявания и гръмотевици. Ще духа сдържан до мощен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 22-24 градуса, близки до температурата на морската вода.
Над планините облачността ще е забележителна, ще има превалявания и гръмотевична активност. Значителни ще са явленията в масивите от Централна и Източна България. Ще духа сдържан и мощен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 14, на 2000 метра - към 8 градуса.
Сложна ще остане метеорологичната конюнктура и в средата на седмицата. Под въздействие на преминаващ през Балканите средиземноморски циклон, на доста места в нашата страна ще има превалявания, основно в югоизточната й половина - и гръмотевични стихии. Валежите ще са интензивни и обилни по количество. Температурите ще бъдат много по-ниски от нормалните - оптималните в сряда ще са най-вече сред 20 и 25 градуса, само че в регионите с по-интензивни и продължителни превалявания ще остават под 20 градуса. През нощта против четвъртък и до обяд в Североизточна България преваляванията ще продължат, до момента в който в останалата част от страната краткотрайно ще отслабнат и спрат. Около и след обяд от югозапад още веднъж ще завали, ще се развият и гръмотевични стихии. Остава и вероятността за обилни количества дъжд, по-голяма - в Западна и Централна България.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР