През следващото денонощие над страната ще преобладава облачно време, съобщиха

...
През следващото денонощие над страната ще преобладава облачно време, съобщиха
Коментари Харесай

Хладно време за началото на май: Облаци и дъжд, а в планините и сняг


През идващото денонощие над страната ще доминира облачно време, оповестиха от Национален институт по метеорология и хидрология.

Над доста места ще има превалявания от дъжд, в планините над 1500 м - от сняг. Ще духа слаб до сдържан североизточен вятър. Минималните температури ще бъдат сред 6° и 11°, а оптималните - сред 14° и 19°.

В София минимална температура ще е към 8°, оптималната - към 14°. Привечер преваляванията ще спрат, а през нощта против сряда и облачността ще се раздра и намалее.

Над Черноморието ще е най-вече облачно. На места, основно по южното крайбрежие, ще превалява дъжд. Ще духа до сдържан североизточен вятър.

Над планините ще доминира облачно време. На доста места ще има превалявания от дъжд, над 1500 метра - от сняг. Ще духа най-вече сдържан североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра към 6°, на 2000 метра към 0°.

В сряда облачността ще е раздрана, преди обяд в доста региони до слънчево време. Слаби краткотрайни превалявания са вероятни в следобедните часове единствено на обособени места в планинските региони и с по-голяма възможност в югозападната част от страната.

Дневните температури ще се покачат, само че сутринта още веднъж ще е хладно. В четвъртък вятърът ще е югоизточен, слаб. Ще се затопли още и оптималните температури ще са най-вече сред 21° и 26°, по-ниски - по Черноморието.

Сутринта ще бъде най-вече слънчево, към и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, и тук-там, основно в югозападната половина от страната, ще има валежи, съпроводени с гръмотевици.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР