През следващото денонощие над по-голямата част от страната ще преобладава

...
През следващото денонощие над по-голямата част от страната ще преобладава
Коментари Харесай

Дъждът спира днес, температурите от минус 3 до 7 градуса

През идващото денонощие над по-голямата част от страната ще доминира облачно време. Разкъсвания и обилни понижения на облачността ще има над Югозападна България. През нощта в по-голямата част от страната, като се изключи долината на Струма, ще има превалявания. В множеството региони ще вали дъжд, а в Предбалкана и планините – сняг. През деня последователно преваляванията ще отслабват, а до вечерта в множеството региони и ще спрат. Още през нощта в цялата страна вятърът ще се ориентира от североизток и ще е най-вече сдържан, а денем ще се обръща от запад-северозапад и в множеството региони ще отслабне. Преобладаващите минимални температури ще бъдат сред 0° и 5°, а оптималните - сред 2° и 7°. В София минимална температура към 0°, оптималната към 3°.

Над планините ще доминира облачно време. Преди обяд към момента тук-там с превалявания от сняг. Ще духа сдържан вятър от север-североизток, който денем по високите елементи ще се ориентира от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 1°, на 2000 метра - към минус 3°.

Атмосферното налягане ще продължи да се покачва и ще бъде малко по-високо от междинното за месеца.

Над Черноморието ще доминира облачно време. Преди обяд към момента тук-там ще има слаби превалявания от дъжд. Ще духа сдържан и краткотрайно мощен североизточен вятър, който денем ще се ориентира от север-северозапад. Максимални температури: 9°-10°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 56 мин. и залязва в 17 ч. и 13 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 17 мин. Луната в София залязва в 10 ч. и 59 мин. и изгрява в 22 ч. и 36 мин. Фаза на луната: три дни преди последна четвърт.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР