През следващото денонощие над България ще остане предимно облачно и

...
През следващото денонощие над България ще остане предимно облачно и
Коментари Харесай

Валежи от сняг и дъжд ще се редуват у нас в сряда

През идващото денонощие над България ще остане най-вече облачно и с превалявания. Сняг ще вали тук-там по високите полета на Западна България и Предбалкана, а в Горнотракийската равнина и Източна България преваляванията ще са от дъжд, оповестяват от Националния институт по метеорология и хидрология(НИМХ). На обособени места в югоизточните региони от страната количествата ще са обилни. Привечер преваляванията ще отслабват и последователно ще стопират. Ще духа слаб до сдържан вятър от север-северозапад, в Източна България ще е от изток-югоизток. Минималните температури ще са най-вече сред 1° и 6°, а оптималните ще са от 3° - 5° в Западна България до 9° - 11° на изток. Атмосферното налягане ще се покачва и ще бъде доста по-високо от междинното за месеца.
Над Черноморието ще бъде облачно и с превалявания от дъжд. Ще духа сдържан до мощен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са 10°-11°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.
Над планините ще бъде най-вече облачно и с превалявания от сняг, под към 1000 метра - от дъжд. Ще духа сдържан и мощен вятър от юг-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 1°, на 2000 метра - към минус 4°.
В четвъртък над по-голямата част от страната облачността ще остане значителна; основно над Югозападна България ще се раздра и краткотрайно ще намалее. На обособени места, с по-голяма възможност в Източна България, ще превали, най-вече слаб дъжд, над към 900-1000 m - сняг. Вятърът и в Източна България до вечерта ще се ориентира от запад-северозапад, ще е до сдържан, в останалата част от страната - слаб. В петък облачността ще се раздра, над доста региони и ще намалее. Ще бъде и съвсем безшумно. Минималните температури ще са най-вече сред минус 1° и 4°, в котловинните полета в Западна България - по-ниски, до минус 5°.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР