През следващия програмен период 2021-2027 г. има безпрецедентен финансов ресурс

...
През следващия програмен период 2021-2027 г. има безпрецедентен финансов ресурс
Коментари Харесай

Два пъти по-голям финансов ресурс за България до 2027 г., много европейски програми се забавят, но има и много нови възможности

През идващия програмен интервал 2021-2027 година има невиждан финансов запас за България, само че и за всички страни в Европейски Съюз. Това е двойно по-голямо финансиране. Това разяснява Любов Панайотова, шеф на Европейски Институт по време на конференция " Възможности за европейско финансиране ", на което беше показано практическо управление за европейските фондове и стратегии 2021 - 2027, проведена от евродепутата от ЕНП Ева Майдел и фондация Европейски институт.
Безпрецедентно огромният финансов запас, който Европейският съюз активизира за справяне с рецесиите, дава тази опция. Освен обичайните средства през многогодишната финансова рамка на Европейски Съюз – оперативните стратегии и тези, ръководени от Европейската комисия, в идващите години България може да употребява запас от инструмента за възобновяване от пандемията NextGenerationEU, Фонда за обективен преход и енергийния проект RepowerEU.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР