През следващите три години се очаква продажбите на дребно чрез

...
През следващите три години се очаква продажбите на дребно чрез
Коментари Харесай

Как физическите магазини могат да оцелеят в ерата на електронната търговия?

През идващите три години се чака продажбите на дребно посредством електронни платформи да набъбнат с 256%, написа Statista, като по този начин доближат 17,5 % от международния пазар. От друга страна, към 60% от мениджърите на физически магазини, интервюирани от Mastercard, признават, че са затваряли магазини си поради възходящата конкуренция, ценообразуването, скоростта на доставки, маркетинга и разпознаването на марката като фактори, които дават преимущество на електронната търговия, написа Entrepreneur.

Компаниите, които най-често са наранени, не са толкоз огромните предприятия, а дребните физически магазини, които нормално не заемат доста пространство, като книжарници, магазини за спортни артикули, за електроника и така нататък

Въпреки притеснителните данни се намират образци и за проспериращи бизнеси от подобен вид. Американският магазин Size Up Supplements е отличен образец за това, увеличавайки магазините си с 8 броя през последните няколко години, предоставяйки спортни и здравословни добавки на хиляди клиенти.

Какво в действителност прави сполучлив бизнеса на Чейс Кембъл, създател на компанията и основен изпълнителен шеф, който на 19 години напуща университета, с цел да реализира концепцията си и да отвори първия си магазин в Шелби, щата Мисури? След 8 обекта, той има вяра, че има вяра за развиването на физическите магазини, като извежда три съществени насоки за триумфа в това начинание.

1. Съсредоточете се върху удовлетвореността на клиента

Според Кембъл едно от главните провокации е насърчаването на клиентите да посетят магазин, когато всичко, от което се нуждаят, е на един клик разстояние. За Size Up Supplements стремежът да се реализира равнище на задоволеност на клиентите, такова, каквото е недостъпно онлайн, е от значително значение за растежа му. Например в ранните стадии на стартирането си е предложил безвъзмездни брандирани тениски дружно с всяка покупка, като хората са оставали доста удовлетворени, което евентуално ги трансформира в лоялни клиенти.

Кембъл също акцентира смисъла на това да бъдете новаторски и да осигурите потребителско прекарване, каквото магазините за електронна търговия не могат да предложат.

Size Up постоянно канят известни спортисти или локални спортисти, с цел да посрещат клиенти, да дават подписи или да реализират томболи.

2. Направете магазина си част от общността

Докато електронната търговия се опира на улеснението и практичността на онлайн извършването на покупки, тя постоянно става безлична. От хиляди години пазарите са били площадките за срещи, свързващи общности и просвета. От огромните базари в Дамаск и античните площади в Гърция до актуалните мега молове в Съединени американски щати, магазините са вплетени в културния живот и обществеността и това им дава преимущество, което би трябвало да употребяват.

Кембъл е употребява обществените медии, с цел да демонстрира историите на своите клиенти, да излъчва районни събития и да ангажира аудитории по съответните тематики. Като семейства постоянни благотворителни събития и подкрепя фамилии с разнообразни проблеми, той трансформира магазините си в значима част от обществото.

3. Приветствайте измененията

С хиляди приложения като Shopify, основани да цифровизират търговията на дребно, притежателите на магазини разполагат с необикновен ресурс от услуги, които да допринесат за потребителския опит и да усъвършенстват бизнес интервенциите. Обединяването на прекарванията в магазина с онлайн опциите като имейл маркетинг, обществени медии и платените реклами са потребно средство за всеки притежател на магазин.

В общи линии може да се твърди, че за бизнесите, които отхвърлят да се приспособяват към измененията ще е мъчно, само че тези, които виждат новите благоприятни условия в менящата се екосистема на извършването на покупки на дребно, ще просперират.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР