През следващите три дни температурите в страната ще останат високи

...
През следващите три дни температурите в страната ще останат високи
Коментари Харесай

Над 20 градуса, вятър, дъжд: Какво ще е времето до 14 март?


През идващите три дни температурите в страната ще останат високи за началото на март - оптималните ще са сред 18 и 23 градуса.

Сутрешните температури в доста региони ще са сред 5 и 10 градуса, оповестяват в седмичната си прогноза за времето от Национален институт по метеорология и хидрология, която е от 9 до 14 март.

Днес ще доминира слънчево време. Привечер и през нощта против петък над Северна България облачността ще се усили и на обособени места ще превали дъжд.

В петък и събота времето ще остане прохладно, в Източна България югозападният вятър ще бъде мощен, а в Дунавската низина през първия ден за малко ще се смени със северозападен.

Облачността ще е променлива, по-често забележителна, покачва се и вероятността за превалявания. В петък тук-там в Западна България, а в събота на повече места в страната. Не са изключени и гръмотевици.

В неделя ще бъде най-вече облачно с превалявания от дъжд, в югоизточните региони те ще са обилни. С превръщане и увеличаване напразно от северозапад, а при започване на идната седмица в източната половина от страната от изток-североизток, ще нахлува относително леден въздух. Дневните температури ще се намалят с 5 до 8 градуса.

В понеделник от северозапад на югоизток преваляванията бързо ще спрат. Облачността ще се раздира и понижава във вторник до най-вече слънчево време. Сутринта ще е относително студено, а денем още веднъж ще се затопли.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР